Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Messi, absolvit de vină într-un caz de evaziune

ro

06 Oct, 2015 19:36 1537 Marime text
Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost absolvit de vină într-un caz de evaziune fiscală de 4,1 milioane de euro. Cel puţin aşa a anunţat, astăzi, Gazzetta dello Sport. În schimb, procurorul a cerut ca tatăl jucătorului, Jorge Horacio Messi, să fie sancţionat cu închisoare pentru 18 luni şi cu o amendă de două milioane de euro.
Cei doi erau suspectaţi de o evaziune fiscală de 4,16 milioane de euro, fiind acuzaţi că au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucătorului, din perioada 2006-2009. Messi şi tatăl său neagă acuzaţiile, susţinând că vinovat ar fi un fost impresar al jucătorului.
La 14 august 2013, tatăl lui Messi a plătit cinci milioane de euro fiscului. Apărarea a încercat să îl exonereze pe fotbalist de orice responsabilitate şi să îl acuze pe unul dintre foştii impresari ai acestuia, Rodolfo Schinocca. Acesta din urmă a declarat că el a încetat colaborarea cu Messi în 2006, înainte de perioada în cauză, şi l-a acuzat pe Jorge Messi că a vrut să deschidă "un cont offshore".
În urmă cu trei zile, fratele lui Lionel Messi, Matias, a fost arestat la Rosario pentru port ilegal de armă. Matias Messi, în vârstă de 32 de ani, a mai fost protagonistul unui incident similar în octombrie 2008, când a fost arestat tot la Rosario.



sursa foto: telegraph.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii