Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Vioricăi Dăncilă către laureaţii galei '100 pentru Centenar'

ro

29 Nov, 2018 19:48 914 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis laureaţilor galei "100 pentru Centenar" că reprezintă adevărate exemple pentru ceilalţi compatrioţi, iar succesul lor este succesul României, scrie Antena3.ro. 

"Mă bucur să mă alătur galei '100 pentru Centenar', un eveniment menit să promoveze valorile şi elitele româneşti de peste hotare şi pe cei care reprezintă cu mândrie România în lume. Cu doar câteva ore în urmă am condus şedinţa solemnă de Guvern organizată la Alba Iulia pentru a celebra Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri. Am trăit o mare emoţie dată de însemnătatea istorică a acestui moment şi de oamenii care l-au făcut posibil. Celebrarea Centenarului Marii Uniri este despre conştientizarea idealului naţional şi omagierea liderilor vizionari care l-au făcut posibil în 1918, dar în acelaşi timp despre românii prezentului, care prin ceea ce fac duc mai departe credinţa, valorile, simbolurile şi tradiţiile care ne fac unici în lume. Aceste fire trainice ne leagă şi ne sunt repere indiferent de locurile unde alegem să trăim, să muncim sau să studiem", a declarat Viorica Dăncilă, joi seară, în cadrul galei "100 pentru Centenar", organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. 

Premierul a adăugat că Centenarul trebuie să ne motiveze "să fim mai buni în ceea ce facem şi să aducem plusvaloare comunităţilor din care facem parte". 

"Am încredere că celebrarea Zilei Naţionale în an centenar trebuie să unească, pentru că avem cu toţii o misiune de a transmite generaţiilor viitoare moştenirea primită de la înaintaşii noştri. Este un crez comun, ne uneşte credinţa în bine şi forţa creativă a acestui popor, capacitatea românilor de a excela în toate activităţile în care pun suflet şi investesc energie. Sunteţi adevărate exemple pentru noi, iar succesul dumneavoastră este succesul României", a subliniat Dăncilă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii