Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Dan Stoenescu, la încheierea mandatului

ro

07 Jul, 2016 16:01 1479 Marime text
Vă prezentăm mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, la încheierea mandatului.
 
„După nouă luni în care am avut onoarea să ocup poziția de ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, țin să le mulțumesc românilor de pe toate meridianele pentru susținerea, sfaturile și încurajările fără de care multe dintre lucrurile pe care le-am realizat în acest mandat nu ar fi fost posibile. (...) Am încercat să facilităm accesul mediului asociativ românesc la programele DPRRP, am publicat un nou ghid și am făcut publice rezultatele sesiunilor de finanțare și modul în care au fost alocate fondurile pentru cele 164 de proiecte depuse”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
„Am făcut tot posibilul să comunic direct cu membrii comunităților românești, atât cele istorice, din jurul granițelor României, cât și cele din diaspora de mobilitate. Românii sunt importanți, oriunde s-ar afla, și fiecare problemă care a ajuns la noi a fost redirecționată către instituțiile abilitate să le soluționeze. (...) Am încercat să consolidăm legăturile culturale cu România ale comunităților istorice din jurul granițelor, prin inițierea unor demersuri de înființare a unor centre de informare ale României la Bălți (Republica Moldova), Ismail (Ucraina), Solotvino (Ucraina) şi Korcea (Albania).  (...) Una dintre prioritățile mandatului a fost campania de informare a românilor cu drept de vot cu domiciliul și reședința în străinătate, cu privire la schimbările legislative din domeniul electoral. Am discutat direct cu românii din comunități, am demarat o campanie în mass-media și în rețelele de socializare, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă”, se mai arată în comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii