Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Benjamin Netanyahu pentru evreii din Europa, după atacurile de la Copenhaga “Veniţi acasă!”

ro

15 Feb, 2015 22:54 1029 Marime text
Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a îndemnat din nou, duminică, pe evreii din Europa emigreze în Israel, după atacurile teroriste comise în weekend la Copenhaga, în care a fost ucis un evreu, relatează ziarul Jerusalem Post, potrivit Mediafax.
 
Paznicul evreu al sinagogii, Dan Uzan, în vârstă de 37 de ani, a fost ucis duminică dimineaţă în faţă lăcaşului de cult, după ce atacatorul a ucis sâmbătă după-amiază un cetăţean danez în atacul armat asupra unui centru cultural din capitală daneză în care avea loc o dezbatere despre libertatea de exprimare.

"Teroarea islamică extremă din Europa a lovit din nou, de această dată în Danemarca. Le transmitem condoleanţe familiilor celor ucişi. Ei ucid încă o dată evrei, pe teritoriul european, pentru simplul fapt sunt evrei", a declarat premierul israelian, citat de Mediafax.

"Valul de atacuri împotriva evreilor în Europa este de aşteptat continue şi ţine de noi fim pregătiţi", a continuat el. "Evreii au nevoie de protecţie oriunde s-ar află, dar eu va spun: Israelul este casă voastră", a subliniat premierul într-o şedinţă de Guvern.

Netanyahu a declarat Israelul este pregătit pentru un val masiv de emigrare din Europa. "Israelul este aici pentru (evreii europeni), iar Iisraelul este casa lor. Astăzi (duminică), Guvernul va discuta despre un program în valoare de 180 de milioane de secheli (peste 40 de milioane de euro) pentru susţinerea tuturor (evreilor) şi vom crea programe suplimentare pentru evreii din întreagă lume. Israelul va aşteaptă cu braţele deschise", a subliniat şeful Execuivului israelian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii