Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj dur de la naţionalişti - „Ne putem dori să micșorăm Ungaria dacă ei vor să ne modificăm Constituţia!”

ro

14 Feb, 2016 14:53 1977 Marime text
 
Preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, consideră că „politicienii Ungariei sunt tot mai obraznici cu privire la politica internă a României”. El este nemulţumit de faptul că liderul Jobbik, Vona Gabor, face propuneri României de modificare a Constituţiei pentru a permite autonomia teritorială pe criterii etnice. Diaconu consideră că acest gen de propunere reprezintă un pas înainte al insistenței Ungariei de a se amesteca în România.
 

„În istorie, lăcomia Ungariei cu privire la teritoriile vecinilor a fost pedepsită cu micșorarea statului maghiar. Dacă Jobbik își permite să ne propună modificarea Constituției și cedarea unui teritoriu românesc în avantajul politicii maghiare, atunci probabil că, din nou, Ungaria se crede o țară prea mare și ar trebui micșorată”, arată Diaconu.

 
Liderul PRU a apreciat că în cazul în care se tot insistă pe tema modificărilor, „trebuie reconsiderat cât din actualul teritoriu al Ungariei este îndreptățit să-i aparțină Budapestei, iar Ungaria trebuie să primească o lecție ca în 1918 dacă insistă să obțină ce nu îi aparține”.
 

„Ungaria a fost întotdeauna un stat prea mare și prea agresiv, iar lecția Trianonului nu i-a fost suficientă. Ungaria are nevoie de un nou Trianon și de o scurtare a nasului și a teritoriului pentru a nu se mai amesteca în organizarea țărilor vecine! Dacă fiecare din țările care înconjoară Ungaria și-ar reclama zonele istorice care acum sunt în componența Ungariei, din acest stat ar mai rămâne numai Budapesta!”, a apreciat, într-un comunicat, Vogdan Diaconu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabi 14 Feb, 2016 17:40 Pardon, domnule Diaconu, ca Budapesta e construita pe o dava dacica, asa ca nici Budapesta nu-i a ungurilor, ci a romanilor, urmasii dacilor. Punct.