Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Melodia castigatoare la Eurovision, plagiata (video)

ro

01 Jun, 2010 16:52 1566 Marime text

lena_meyer_landrut_germany_eurovision.jpgPrima parte a melodiei Satellite, care i-a adus Lenei Meyer victoria în finala Eurovision 2010, ar fi fost copiată după o melodie foarte cunoscută atât în Bulgaria, cât şi în România: jingle-ul de la emisiunea de desene animate din perioada comunistă, de la televiziunea bulgară.

Potrivit ziaristului Dragomir Simeonov, de la postul de radio Darik începutul melodiei a fost preluat din melodia cu care începe emisiunea pentru copii 'Leka noşt deţa!' a postului de televiziune naţional al Bulgariei. Această emisiune, tradusă "'Noapte bună copii!", se difuzează de câteva decenii, în fiecare zi de la ora 19:50, şi este foarte populară în Bulgaria, iar în anii '80 ai secolului trecut a devenit populară şi în România.

"Felicitări bulgarilor. În sfârşit, ţara noastră a avut un succes la Eurovision", a afirmat Dragomir Simeonov. El explică însă că acest succes nu a fost obţinut de melodia "Înger" a lui Miro, care nici nu a intrat în finală, ci de melodia "Leka noşt deţa", care a câştigat competiţia.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii