Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul care a intervenit în cazul fotbalistului decedat în timpul unei meci între Dinamo și Viitorul, trimis în judecată

ro

05 Feb, 2018 16:56 1659 Marime text
Medicul de pe ambulanța care a intervenit în ajutorul fotbalistului Patrick Ekeng, decedat în timpul unui meci ditre Dinamo și Viitorul, a fost trimis în judecată. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, procurorii au dispus, la data de 2 februarie 2018, trimiterea în judecată a inculpatei DUŢĂ ELENA-MIHAIELA, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 2 C.p.
 
Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, inculpata Duţă Elena - Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă şi fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfăşurată pe Stadionul "Dinamo", prin încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume - în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru "basic life suport"- sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului "Floreasca", neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.
 

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat procurorii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii