Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii de familie au făcut o petiţie online. Află de ce

ro

12 Aug, 2013 19:27 1955 Marime text
După ce proiectul cardului de sănătate a fost în sfârşit deblocat după ani de planuri, apare altă problemă: nu are cine să îl distribuie.

"Distribuirea şi inscripţionarea cardului naţional de asigurari de sanatate nu sunt activităţi medicale, nu se pot adresa medicului. Sunt activităţi consumatoare de timp si de resurse, fara legatură cu sănătatea. In timp, medicul de familie, din garant al sănătatii , devine postas, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decat medic performant", scrie în petiţia medicilor de familie, care a strâns până acum 1.810 de semnături, cele mai multe din Arad.


Se vorbeşte de la jumătatea anului trecut de posibilitatea ca medicii să aibă un rol administrativ însemnat în proiectul cardului de sănătate. În prima sa conferinţă în calitate de preşedinte al CNAS, Cristian Buşoi a precizat că medicii de familie ar trebui să distribuie cardul de sănătate. Mai recent, Ministrul Sănătăţii a spus că există posibilitatea ca distribuţia cardurilor de sănătate să nu implice medicii de familie.

Sursa: Capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii