Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamentele compensate, mai scumpe de noua ori

ro

30 Mar, 2010 14:54 1204 Marime text

De la 1 aprilie, medicamentele compensate se scumpesc chiar şi de nouă ori şi nu e o glumă. Peste două zile, se schimbă modul de compensare a medicamentelor, iar cel mai afectat va fi pacientul.

Potrivit proiectului de Contract Cadru, privind acordarea de asistenţă medicală în sistemul asigurărilor de sănătate, ar trebui schimbat modul de compensare a medicamentelor. Reprezentanţii Casei Naţionale intentionează să calculeze preţul medicamentului în funcţie de grupa terapeutică din care face parte.

Producătorii au avertizat că acest nou mod de compensare va duce la creşterea contribuţiei pe care trebuie să o achite bolnavul la ghişeul farmaciei chiar şi de nouă ori. Cu alte cuvinte, dacă pacientul vrea să-şi păstreze tratamentul pe care-l lua până acum cu medicamente mai noi, ar putea fi nevoit să lase la farmacie mult mai mulţi bani decât în prezent.

Potrivit preşedintelui Casei Naţionale, în momentul de faţă, nu există niciun fel de plafon la prescripţia de medicamente compensate, iar consumul la deconturile pe care le face Casa au crescut de la an la an.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii