Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic pediatru, judecat pentru că i-a ars unui bebeluș penisul cu un bisturiu electric

ro

21 Sep, 2016 09:33 7014 Marime text
După scandalul provocat de electrocutarea medicului Marian Stamate de la Spitalul Colțea, un alt caz similar aruncă în aer sistemul medical românesc. De data aceasta, un medic a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de neglijență în serviciu, pentru că nu ar fi manevrat așa cum trebuie electrocauterul din dotarea spitalului. În timpul unei operații a unui copil de o lună, tensiunea aparatului s-a modificat brusc, iar bebelușul s-a ales cu leziuni foarte grave la penis. Culmea e că operația a avut loc în 2008, iar doctorul a fost deferit justiției în iunie 2016. EVZ a mers pe urmele dosarului.
 
Bogdan Savu este medic primar chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași și este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni profesioniști din acest domeniu. Este, de asemenea, șeful Secției Chirurgie Pediatrică I și cadru didactic în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași. Deși are o reputație foarte bună, acum medicul este pus la zid din cauza unui dispozitiv medical similar cu cel care l-a electrocutat pe Marian Stamate, medic la Spitalul Colțea din București. Acum are calitatea de inculpat într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Iași. Este acuzat de comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, pentru că în timpul unei intervenții chirurgicale nu ar fi manevrat în mod corespunzător electrocauterul, adică bisturiul electric. Varianta procurorilor este contrazisă într-o manieră categorică de medicii care s-au aflat în sala de operație, de către anestezist și de asistenții medicali. Toți confirmă varianta potrivit căreia electrocauterul a fost defect și bebelușul a rămas fără penis din cauza unor fluctuații de tensiune electrică.
 
Citește materialul integral pe Evenimentul Zilei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Punct 23 Sep, 2016 21:52 De ce nu primiti salarii pe masura???? Ptr ca, in ziua de azi, DOCTORII IES PE BANDA RULANTA, trec ca gasca prin apa, ori dau spaga ca sa treaca examenele.. nu e corect ceea ce se intampla..nu se poate sa existe astfel de "greseli"..ti-ai ales o meserie jin care ai de-a face cu OAMENII...pe masa aceea putea fi ori nepotul, ori fratiorul, ori verisorul...ia sa vedem..mai gresea atunci????? Nu se poate...
  • gafar 21 Sep, 2016 20:44 orice alt angajat in orice alt domeniu face greseli. toata lumea face greseli. medicii care gresesc sunt pusi la zid si "mitraliati".. sa zicem, nimic gresit in ceea ce se intampla. dar daca greselile noastre conteaza asa de mult, daca raspunderea noastra e demna de pedepse pe masura, cu tam-tam mediatic, atunci de ce nu primim si salarii pe masura? din cauza acestui "de ce" am ales eu si multi alti colegi sa plecam din tara. si aici unde lucrez se fac greseli, si aici se plateste pentru greseli, dar sa fim seriosi, trebuie sa afle tot universul despre asta?