Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:58 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia își cinstește eroii săptămâna aceasta

ro

09 Nov, 2015 13:53 687 Marime text
Două evenimente prin care se cinstesc eroii se vor desfășura la Medgidia săptămâna aceasta.
“Data de 11 noiembrie este marcată în calendarul nostru ca ziua în care ne aplecăm capul și îi cinstim pe eroii sârbi, chiar la monumentul dedicat lor, din cimitirul ortodox Medgidia. Ca în fiecare an, oficialități ale Republicii Serbia sunt prezente la eveniment, în semn de respect și prietenie. Acestea, împreună cu reprezentanții administrației locale, vor depune coroane de flori, pentru a comemora vitejia eroilor care au dat dovadă de o fantastică solidaritate și ni s-au alăturat încă din prima zi de mobilizare, când România a declarat război Austro-Ungariei. Românii și sârbii au luptat împreună împotriva atacurilor bulgare, la Pietreni, precum și la Bazargic sau Topraisar, lupte în care au căzut 18.868 oameni ai diviziei militare, 238 ofițeri și 8.727 soldați”, arată primarul Marian Iordache.
Ziua de 13 noiembrie este dedicată veteranilor din Teatrele de Operații de peste granițe. 23 de cadre militare din trei unități din Medidia, care au fost detașate în zone conflictuale din lume, vor fi onorate cu această ocazie. Din programul zilei fac parte defilarea cadrelor militare, precum și spectacole susținute de Fanfara Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”. Totodată, se va organiza o expoziție de pictură dedicată „Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații”, realizată cu sprijinul Adinei Dogaru, coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură „Ioan N. Roman”.
"Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii", spunea Nicolae Iorga, așa că primarul din Medgidia ne invită să ne amintim o parte din istoria noastră, să-i onorăm pe eroii care au luptat pentru Dobrogea de astăzi  și să-i cunoaștem pe cei care au scris istoria contemporană, cadrele militare participante la operațiuni militare în Bosnia, Kosovo, Afghanistan și Iraq.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii