Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii internaţionale pentru Corala Arhiepiscopiei Tomisului (galerie foto)

ro

19 Jul, 2014 13:34 1518 Marime text
Corala Arhiepiscopiei Tomisului „Armonia” participă, în perioada 15-21 iulie, la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) care se desfăşoară la Riga, în Letonia. Înscrisă la două secţiuni, Cor bărbătesc şi Muzică sacră, Corala „Armonia” se va întoarce acasă cu un bilanţ deosebit: medalie de aur şi marele premiu la secţiunea Cor bărbătesc şi medalie de aur la secţiunea Muzică sacră.
 
La secţiunea Muzică sacră au participat peste 60 de coruri, iar la secţiunea Cor bărbătesc au fost prezente mai bine de 30 coruri, competiţia de la Riga reunind aproximativ 500 de ansambluri corale de pe toate continentele.
 
Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinşată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Dintre rezultatele obşinute pe plan internaţional amintim: dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internaţională „World Choir Games” din SUA, marele premiu la secţiunea Cor bărbătesc la Campionatului European al Corurilor, desfăşurat la Graz, în Austria, anul trecut, unde a mai luat două medalii de aur şi una de argint.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii