Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalie de aur pentru Corala „Armonia” la Campionatul European al Corurilor

ro

17 Jul, 2013 14:31 1920 Marime text
Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat în această după-amiază Marele premiu și medalia de aur la secțiunea Cor bărbătesc a Campionatului European al Corurilor, ce se desfășoară zilele acestea de la Graz (Austria).

La această secțiune au participat 24 de coruri din țări precum Rusia, Norvegia, Austria. Corala „Armonia”, dirijată de Arhid. Iulian Dumitru, a interpretat piesele: Sanctus (Fr. Silcher), O ma joie ! (Michel Corboz), Divertisment staccato (Ion Popescu Runcu) și In The Still Of The Nite (Fred Parris, solist Arhid. Claudiu Banu).
În această seară, în afara concursului, vor participa la spectacolul "Song of Spirit", în care vor interpreta cele mai titrate formaţii. Corala va mai concura și la secțiunile Folclor (joi) și Muzică sacră (vineri).

Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala a fost dublu medaliata cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională "World Choir Games" din SUA.

În prezent, corala este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte, atât în țară cât și în străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii