Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDTR PUZ-ul din Mamaia, respins pentru că era în afara legii

ro

12 May, 2011 20:21 1886 Marime text
Curtea de Apel din Constanţa a decis luni, 9 mai, printr-o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie, nulitatea planului urbanistic zonal al staţiunii Mamaia deoarece acesta a fost întocmit fără respectarea legii şi a decis anularea hotărârii Consiliului Local din Constanţa prin care PUZ-ul fusese aprobat.

PUZ-ul nu avea, aşa cum cere legislaţia în vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral şi nici nu deţinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

În prezent, prin modificările aduse Legii nr. 350/2001 de către Ordonanţa de Urgenţă nr. 7 din 2 februarie 2011, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic nu doar din punct de vedere turistic şi al mediului, ci şi al siguranţei, fiind vorba despre o frontieră, în vederea asigurării condiţiilor de dezvoltare durabilă, a fost introdusă o nouă categorie de documentaţii de urbanism, cu caracter director şi reglementator, care se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vede această decizie a Curţii de Apel din Constanţa ca pe o dovadă a instituirii legii, dar şi ca pe o victorie a unei autorităţi a statului în lupta cu administraţiile locale care nu respectă legislaţia în vigoare. Acesta este doar un mic pas în demersul ferm pe care MDRT l-a iniţiat de a lupta cu administraţiile locale pentru care respectarea legii este facultativă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionescu 18 May, 2011 18:22 Acum P.M. Constanța se folosește de PUZ aprobat prin HCL Constanța nr. 285/18.05.2007 !!!