Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre și Constantinescu, posibil suspendați din PSD

ro

14 Dec, 2014 22:44 1883 Marime text
 
Comitetul Executiv National al PSD a discutat astăzi o serie de măsuri menite sa ducaă la reformarea partidului, ca parte a viitorului statut care va fi aprobat la congresul formațiunii din primăvara anului viitor. Una dintre aceste propuneri se refera la social-democrații urmăriți penal, scrie HotNews.

Surse social-democrate au declarat pentru Agerpres că, în momentul în care se începe urmărirea penală, persoana vizată de anchetă se va suspenda automat din PSD. Propunerea a aparținut președintelui PSD, Victor Ponta, au precizat sursele citate.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, este cercetat sub control judiciar, pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Mai nou, el este suspectat de conflict de interese. Concret, Mazăre este bănuit că, în calitate de reprezentant al municipiului, ar fi semnat cinci contracte şi un acord-cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL), care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care edilul-şef se afla în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale.

Nicușor Constantinescu este judecat, din 2008, alături de aproape 40 de persoane, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, unde procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Mai departe, preşedintele CJ Constanţa este judecat la Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, pentru un presupus prejudiciu de 31 de milioane de lei. Nicuşor Daniel Constantinescu este acuzat şi de abuz în serviciu în formă continuată. Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la suma de 67.211,32 de lei.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii