Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre a anunţat că a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia

ro

02 May, 2013 04:50 1771 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, miercuri seară, că a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia, precizând că după ce acesta va fi aprobat pot începe investiţiile în zonă, estimate la aproximativ 55 de milioane de euro.
"Ieri după-amiază (n.r. - marţi) am primit avizul de la Cultură", a spusRadu Mazăre.
Întrebat de jurnalişti, după lansarea oficială a melodiei dedicate staţiunii Mamaia, dacă ştie când a fost schimbat din funcţie secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul staţiunii, Mazăre a răspuns: "Nu pot să vă spun când l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine mă interesa să pot să construiesc. Nu vezi că nu mai avem unde să punem turiştii ăştia?".
El a menţionat că nu ştie cine a semnat avizul şi a precizat că acesta conţine "câteva atenţionări nesemnificative".
"Nu m-am uitat pe el, mi-au spus cei de la Primărie, eu eram cu filmările. Mi-au zis că a venit după-amiază avizul de la Ministerul Culturii cu două-trei mici atenţionări nesemnificative", a mai afirmat primarul Constanţei.
Radu Mazăre a spus că în următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi aprobat PUZ-ul staţiunii Mamaia, apoi pot începe investiţiile estimate, de acesta, la 55 de milioane de euro.
"Se dă drumul la PUZ ca să putem construi să avem unde să cazăm turiştii, nu vezi că nu mai avem unde să-i punem? Investiţiile pe fonduri europene în Mamaia sunt în jur de 25 de milioane de euro şi investiţii private mai sunt de vreo 30 de milioane şi încep din toamnă", a mai spus Radu Mazăre.
Primarul Constanţei era nemulţumit de faptul că nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii şi afirma că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva această problemă. Edilul mai spunea că i s-ar fi cerut mită de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.
Ulterior, marţi, primarul Radu Mazăre anunţa că a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie să-l primească de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia şi a primit asigurări că lucrurile vor fi rezolvate.
"Am discutat şi mi-a zis: «te-ai apucat şi tu să spui ziariştilor». Păi m-am apucat, că dacă muncesc de atâta vreme şi stau de trei luni de zile după un aviz.. Am înţeles că săptămâna asta care vine o să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care le-a frânat. «Nea frână», Angelescu de la Ministerul Culturii, cred că e secretar de stat. Premierul a spus că se va ocupa personal de această problemă", declara, marţi, Radu Mazăre, după şedinţa Consiliului Local.
El menţiona că acea persoană s-ar fi opus acordării avizului pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia pentru că este împotriva realizării parcărilor etajate, a pasarelelor pietonale şi împotriva tăierii copacilor din Mamaia.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii