Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câinele erou al Armatei Române Max, înmormântat cu onoruri militare

ro

12 Sep, 2015 10:25 1683 Marime text
 
Max, câinele erou al Armatei Române, a murit în urmă cu trei zile, iar ieri a fost înmormântat cu onoruri militare. S-a stins „demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit”, a spus îngrijitoarea care i-a fost alături în ultimele luni de viaţă. Max avea șase ani.

„Camarad, prieten, erou...

Max a fost pentru toţi militarii un partener de nădejde, care şi-a riscat viaţa pentru cea a colegilor lui, în căldurile toride şi praful afgan.
Astăzi, însă, camarazii câinelui-erou Max, militarii Grupului 2 EOD, i-au adus un ultim onor, pe o vreme rece şi ploioasă, de parcă şi cerul ar fi plâns pentru el...

Rămas bun, camarade!”, se arată în mesajul transmis de Forțele Terestre Române, potrivit Digi24.ro.

„A fost partenerul meu de luptă şi prietenul meu cel mai bun. Va rămâne mereu în sufletul meu. Rămas bun, prieten drag”, a spus plutonier major Valentin Roşioară, militarul care defila cu Max la paradele de 1 decembrie.

Ciobănescul german purta tricolorul şi era decorat pentru merite deosebite în grad de cavaler. Max a salvat vieţile soldaţilor români atât timp cât s-a aflat în misiune în Afganistan. Parada naţională din 2013 a fost şi ultima pentru eroul canin. La scurt timp după, Max a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, la inimă. Mai apoi, cu dirofilarie, mai exact un ghem de viermi în aceeaşi zonă a corpului.



Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii