Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mavrodin, profil tipic de agitator care se dă în stambă

ro

27 Jan, 2012 11:36 1046 Marime text

Tupeist fără limite, gata să înhaţe o pleaşcă de la stat, fantasmagoric în discurs şi credincios oricui îi aruncă un os.

Potrivit ediţiei on line a cotidianului Evenimentul Zilei, un lucru îl ştie sigur şi-l repetă: se pricepe la "mobilizarea maselor". E Nicolae Mavrodin, căpetenia "Asociaţiei Haiducilor din România" şi organizatorul protestelor din Constanţa. Se adresează cu "fraţi români" şi vorbeşte despre "dictatorul Băsescu şi camarila portocalie care au adus în România dictatura, genocid prin înfometare şi au furat din buzunarele profesorilor, medicilor, muncitorilor, doctorilor, militarilor".

De Ziua Marinei, a tulburat liniştea publică alături de tovarăşul său, Miron Cozma. 

Mavrodin are o legitimaţie pe care scrie "vicepreşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor" dar se prezintă şi preşedinte al Fundaţiei Europene pentru Tineret, care avea scopul de a prelua patrimoniul fostului UTC. Nu le-a mers. Aici se mai băgaseră pitorescul Raj Tunaru şi revoluţionarul Dorin Lazăr Maior. 

"Eu sunt cel care a pus steagul pe Securitate, mi-am asumat nişte riscuri, am pus mâna pe un terorist, chiar eu l-am prins după ce a tras", se laudă agitatorul, care atunci avea 17 ani. 

A făcut Revoluţie şi la Constanţa, şi la Bucureşti: "Eram copilul de trupă al lui Dan Iosif, am activat pe lângă organizaţiile de revoluţionari". 

Cum devii haiduc: treci prin proba focului 
       Pasul spre politică a venit firesc: "Sunt PSD-ist şi vicepreşedinte al Departamentului Revoluţionarilor din PSD la nivel naţional". 
 Cu ajutorul a şase economişti de renume, va propune un proiect la nivel naţional. "Degeaba dărâmăm pe cineva dacă nu avem ce pune în loc", anunţă Mavrodin, care a găsit soluţiile pentru România. Apoi în octombrie anul trecut, s-a aprins scânteia, fondând Asociaţia Haiducilor. 
      De pe site-ul asociaţiei afli lucruri hilare: poţi deveni haiduc dacă depui jurământul după ora 22.00, într-o cameră semiobscură sau în pădure, pus în genunchi, legat la ochi şi ţi se pun simbolic lanţuri la mâini şi picioare pentru a medita. Apoi eşti trecut prin proba apei, a pământului şi a focului şi multe alte grozăvii pot fi găsite pe acest site al haiducilor.
Preşedinte de onoare este Florin Piersic, iar membri de onoare sunt Adrian Pintea şi Jean Constantin (post-mortem), iar Radu Mazăre apare doar la propuneri, încă nu s-a dovedit vrednic. 
     Important este că Asociaţia Haiducilor continuă să-şi dorească patrimoniul UTC, prin demersuri pe care e greu să le etichetezi - puerile sau inconştiente? "Membrii fondatori s-au deplasat la complexul turistic 7 Fraţi în Piatra Craiului, în vederea negocierii preluării complexului turistic", informează pe site-ul propriu căpetenia haiducilor. 



Nu e clar din ce-şi câştigă pâinea 

     De două săptămâni se chinuieşte să mobilizeze lumea din Constanţa să iasă în stradă. Dar un haiduc trebuie şi el să trăiască. "Am o firmă şi colaborez cu concernul Lyoness, eu din treaba asta câştig mulţumitor, între 50 şi 60 milioane lei pe lună, bani suficienţi pentru o familie din România ca să trăiască decent". 

Nu mai poate vorbi cu noi, are treabă, se urcă într-un mastodont off-road şi dispare. Îl rugase pe primarul Mazăre să-l ajute cu un autocar pentru mitingul de la Bucureşti. Nu ştim dacă l-a ajutat dar la televizor Nicolae Mavrodin a apărut în prima linie, mărşăluind pe străzile Capitalei.

100 de haiduci cu legitimaţie în toată ţara 

    "Am înfiinţat Asociaţia Haiducilor şi, la şedinţa de înfiinţare, s-a stabilit că, eu venind cu ideea, să conduc asociaţia şi să devin căpetenia haiducească", explică Nicolae Mavrodin pe un ton serios ceea ce ar putea părea o joacă de copil. 
    Haiducii ar avea acum aproape 100 de membri în 9 filiale din ţară, dar încă 11 judeţe vor să i se alăture după ce au văzut protestele pe care a reuşit să le organizeze în Constanţa şi după mediatizarea sa intensă. De pe site-ul asociaţiei aflăm: "În vreme de restrişte, atunci când simţi că nimeni nu te mai ajută, singura ta speranţă rămânem noi".

sursa: www.evz.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii