Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Materiale antiromânești în Republica Moldova, răspândite de Igor Dodon (document)

ro

08 Sep, 2016 13:10 1637 Marime text
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova și candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) la președinție, Iurie Leancă, a depus, astăzi, o sesizare la CEC, prin care atrage atenția asupra caracterului denigrator și ilegal al materialelor informaționale ce poartă titlul „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân”, cerând autorităților retragerea acestora.
 
Pliantele au fost distribuite atât în mediul online cât și offline, de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și au fost promovate agresiv de candidatul la presedinție a acestui partid, Igor Dodon.

„Aceste materiale aduc jignire unei bune părți a cetățenilor Republicii Moldova. Sunt materiale care instigă la ură.(...) Aceste materiale inoculează un sentiment de ură față de România, care nu este doar un stat vecin, partener și prieten, ci este și membru al Uniunii Europene. (...) Nu pot permite unui politician, ca Igor Dodon, să facă astfel de acuzații jignitoare la adresa Uniunii Europene și a oricărui stat membru”, a declarat Iurie Leancă.



Sursă: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii