Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri privind stoparea răspândirii de știri false pe internet

ro

15 Nov, 2016 20:06 1010 Marime text
Astăzi, Alphabet Inc's Google și Facebook Inc au anunțat măsuri privind stoparea răspândirii de știri false pe internet. Cei doi giganți tehnologici vor restricționa publicarea de anunțuri publicitare pe site-urile de știri false, potrivit Reuters și CNN.

„Noi nu integrăm și nu afișăm în aplicații sau site-uri anunțuri cu conținut ilegal, înșelător sau care include știri false”, transmite Facebook într-un comunicat, adăugând că va continua să verifice editorii pentru a asigura conformitatea.

La rândul său, Google a afirmat că va interzice apariția de „conținut incorect” în rețeaua sa de publicitate. „Vom restricționa difuzarea anunțurilor pe pagini care informează incorect, prezintă în mod eronat sau ascund informații despre editor, conținutul editorului sau scopul principal al proprietății web”, a declarat compania într-un comunicat.

Măsura Google nu abordează problema știrilor false sau a farselor care apar în rezultatele căutării Google, însă compania s-a angajat să modifice algoritmii de căutare.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii