Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri după tragedia aviatică din munţii Apuseni Ponta anunţă demiteri în lanţ. Iată despre cine este vorba

ro

22 Jan, 2014 11:29 1856 Marime text
Astăzi, premierul Victor Ponta a anunţat, azi, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper va fi demis după ce operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni a durat mai bine de şase ore.
Totodată, primul ministru va propune Ministerului Transporturilor demiterea şefului ROMATSA, precum şi convocarea CSAT pentru demiterea lui Marcel Opriş de la conducerea STS.
"Am constatat că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni deficienţe inacceptabile care au provocat indignare. Concluzia pe care eu o consider întemeiată este aceea că în cadrul MAI, Romatsa şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o coordonare.
Din aceste motive am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper, înlocuirea directorului general Romatsa şi a directorului de operaţiuni şi voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.
Oficialul a mai anunţat că va înfiinţa la nivelul Guvernului un comitet interministerial pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea şi în care să fie direct implicaţi şi Raed Arafat şi şeful de la ISU.
Premierul a transmis condoleanţe familiilor victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi a precizat că va propune decorarea supravieţuitorilor şi a salvatorilor lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii