Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri drastice vor fi luate împotriva șoferilor care conduc băuți

ro

14 Aug, 2016 14:05 2887 Marime text
Șoferii prinși băuți la bolan și-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile ar putea ajunge la 15.000 de lei scrie Antena3.ro.

Mai mulți politicieni au depus un proiect de lege în acest sens, iar actual normativ prevede că toți conducătorii auto prinși băuți la volan ar putea rămâne fără permis pentru o perioadă cuprinsă între doi și cinci ani. În cazul în care sunt prinși din nou băuți la volan,  nu-și vor mai putea recupera niciodată permisul auto.

 Amenzile prevăzute în noul proiect sunt usturătoare: 5.000 de lei este cea mai mică amendă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar cea mai mare este de 15.000 de lei. În afara amenzilor se suspendă și permisul auto, de la 2 la 5 ani.

Actul normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de gradul de alcoolemie depistat în sângele șoferului respectiv, dar și de infracțiunile pe care le comit atunci când se află băuți la volan.

În cazul unui șofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliția rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viață.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luka 14 Aug, 2016 22:31 Sustin in totalitate acest proiect, sper sa devina lege!!