Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsură propusă de un deputat Fumatul interzis în baruri, cluburi şi restaurante

ro

18 Feb, 2015 18:14 2714 Marime text
Deputatul PSD Cluj Aurelia Cristea a elaborat un proiect de propunere legislativă pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice închise precum baruri, cluburi, cafenele şi restaurante, informează România TV.

„În urma numeroaselor mesaje primite de la cetăţeni, am elaborat un proiect de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Intenţionez să depun proiectul în Parlament la finalul lunii viitoare, după o consultare prealabilă cu toţi actorii implicaţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, mass-media, reprezentanţii industriei HoReCa şi ai societăţii civile- militanţi antifumat, pacienţi, studenţi, elevi, etc. Termenul de implementare al acestei inițiative legislative, în cazul în care este adoptată, este de 1 ianuarie 2016. Este o iniţiativă pentru care am nevoie de suportul tuturor celor interesați de sănătatea lor şi a copiiilor lor, de un nou mod de viața şi de socializare- fără tutun, de aceea am decis să o supun dezbaterii publice înainte de a o depune în Parlament", a scris deputatul pe pagina personală de Facebook.

Aurelia Cristea supune iniţiativa legislativă consultării şi dezbaterii publice, notează România TV.

„Până acum, am strâns aproape 60 de semnături de la colegii deputați și aștept în continuare susținere din partea lor!  Așa cum aștept de la întreaga societate civilă din România. Vă invit să îl consultați, să îl dezbateți și amendați în următoarele 30 de zile, astfel încât să ajungem la un numitor comun și să îl depun cu toate amendamentele dvs", mai scrie în postarea deputatului.




Sursa: România TV
Sursa foto: av.se
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii