Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Master planul portului Constanţa va costa peste 1 mil de euro

ro

20 Feb, 2014 19:24 1534 Marime text
Master planul portului Constanţa va fi realizat de asocierea Ernst&Young - Inros Lackner în baza unui contract de peste un milion de euro pentru servicii de asistenţă, informează Mediafax.

"Consultantul va avea sarcina să realizeze următoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea şi evaluarea planurilor alternative şi selectarea master planului preferat; strategia de dezvoltare a portului Constanţa; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arată în anunţul de atribuire.

Contractul, estimat iniţial la 8,69 milioane lei fără TVA, a fost atribuit la începutul lunii februarie pentru 4,05 milioane lei lei, prin licitaţie restrânsă.

Administraţia Porturilor Maritime a primit şase oferte pentru acest contract.

Proiectul este finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport.

Master planul va cuprinde măsuri de dezvoltare a portului Constanţa pe termen scurt (anul 2020), mediu (2030) şi lung (2040).

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa estimează un profit brut de 38,2 milioane lei în acest an, cu 34% mai mare faţă de cel prevăzut în bugetul aprobat pentru 2013, şi a programat investiţii de 449,79 milioane lei, în creştere cu 26% faţă de nivelul bugetat anul trecut.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la finele lunii ianuarie că există discuţii privind trecerea a 33% din Portul Constanţa la autorităţile locale, care au solicitat acest lucru, el arătând că, până în acest moment, Guvernul nu realizase un proiect în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii