Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini de lux şi ţigări confiscate Zeci de percheziţii şi persoane anchetate pentru evaziune fiscală la Constanţa

ro

15 Feb, 2013 11:12 1849 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi cu suportul tehnic şi informativ al S.R.I. - Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări.

Astfel, au fost efectuate 13 percheziţii în municipiul Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării 646.600 de ţigarete ce provin din activitatea de contrabandă, mai multe sume de bani în lei şi valută, precum şi două autoturisme mărcile Volkswagen Touareg şi Audi A4.

Totodată, 15 persoane, 10 cetăţeni străini şi 5 români, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală.

În data de 14.02.2013, în intervalul orar 14.30 – 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al S.R.I. - Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa şi cu participarea comisarilor din cadrul Gărzii Financiare Constanţa, au descins la mai multe locaţii de pe raza judeţului Constanţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale.

Au fost efectuate un număr de 13 percheziţii, în mai multe locaţii despre care existau suspiciuni că erau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal. Cu această ocazie au fost depistate şi ridicate, în vederea confiscării, un număr de 105.800 ţigarete de mărci diferite, cu o valoare de aproximativ 52.900 lei.

Totodată au mai fost ridicate în vederea confiscării diferite sume de bani (5.968 lei, 4.300 dolari, 7.425 euro), documente financiar contabile de la două societăţi comerciale cu sediul în municipiul Constanţa, aparţinând unor cetăţeni străini, suspectate că derulau activităţi de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală, înscrisuri care probează activitatea infracţională a suspecţilor, precum şi două autoturisme de lux, mărcile Volkswagen Touareg şi Audi A4, evaluate la aproxiamativ 25.000 euro.

În cadrul aceleiaşi acţiuni complexe, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat în Portul Constanta un control amănunţit asupra a două nave, sub pavilion Togo, sosite din direcţia Turcia, prilej cu care au fost descoperite, ascunse în sala maşinilor respectiv în pereţii dubli, 540.800 de ţigarete, evaluate la aproximativ 314.350 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză sunt cercetate 15 persoane, 10 cetăţeni străini şi 5 români, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii