Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturii şocante Onaca - „I-am dat o palmă după ce l-am scos din lac"

ro

03 Mar, 2012 19:47 2416 Marime text

onaca-scafandru.jpgBărbatul şi cei doi copii ai săi în vârstă de trei şi 15 ani ale căror cadavre au fost găsite, vineri, în lacul Tarniţa au murit prin "asfixiere mecanică prin înecare", potrivit medicilor legişti, care au stabilit că nu există alte leziuni. Dorel Onaca dezvăluie detalii şocante de la operaţiunea de salvare.

Deznodământ tragic la Cluj. Tatăl şi copiii dispăruţi au fost găsiţi morţi în lacul Tarniţa. Fetiţa de trei ani era legată de trupul tatălui ei cu un cablu electric. La trei metri în aval, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al băiatului de 15 ani.

Conform rudelor, citate de ziuadecj.ro, scafandrii constănţeni au reuşit să scoată trupurile la suprafaţă după patru ore de intervenţie. "La ora 12:00 au venit scafandrii. Au intrat în apă şi am crezut că renunţă, însă au mai făcut două scufundări şi au aruncat afară o mănuşă. Apoi am văzut sacii ca să îi scoată. Asta se întâmpla în jurul orei 16:00", a povestit Teodor Vădan, de 61 de ani, unul dintre verii lui Nicolae Lăpuşte, care îi era coleg acestuia şi la Hidroelectrica. El a avut cuvinte de laudă la adresa bărbatului. "Era un om harnic. Eram colegi la Hidroelectrica.El făcea taxi şi agricultură", a explicat Vădan. Cele trei cadavre au fost căutate doar după venirea scafandrilor din Constanţa, dotaţi cu echipamente specifice. Aceştia au folosit un submersibil de mare adâncime, dotat cu o cameră video cu ajutorul căruia au putut localiza trupurile celor trei.

Dorel Onaca a descris pentru Stiri de Cluj intreaga scena: "Eu si patru baieti am spart gheata. Am intrat in costumul de scafandri de vara, baietii cu care am fost aveau echipament de iarna. Mi-am pus un tricou dedesubt sa nu imi fie foarte frig si am intrat in apa, repede. Eu i-am gasit in apa, impreuna, si i-am scos afara tot impreuna. Te doare cand vezi astfel de lucruri. Am ramas impresionat de gestul mamei. Cand am ajuns la Cluj, mama fetei a cazut in genunchi si mi-a sarutat picioarele si mi-a zis ca este imposibil sa nu ii gasesc. Si uite ca i-am gasit. Mai bine ca munca mea sa fi fost in zadar.Imi pare rau ca mi-am pierdut cumpatul si dupa ce l-am scos din apa i-am dat o palma (n.red. lui Nicolae Lapuste). Se rupea pamantul sub mine de durere", a povestit Dorel Onaca.

 

Medicii legişti din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj au făcut, vineri seară, autopsia celor trei cadavre recuperate din Lacul Tarniţa şi au stabilit cauza morţii: asfixierea mecanică prin

înecare.

 

Sursa: http://www.realitatea.net/marturii-socante-de-la-tragedia-din-cluj-i-am-dat-o-palma-dupa-ce-l-am-scos-din-lac-spune-onaca_919334.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii