Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturii halucinante din dosarul Alinei Bica

ro

22 Dec, 2014 22:14 1604 Marime text
Jurnaliștii de la luju.ro au publicat azi noi detalii legate de dosarul retrocedărilor ilegale în care Alina Bica, fosta șefa a DIICOT, a fost reținută.
 
Un martor audiat de procurorii DNA a povestit cum se temea Alina Bica de reactia unei anume “Elena” si cum ar fi facut presiuni pentru convocarea Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, sustinand ca in caz contrar “o sa-i rupa capu’ astia”, precizează cei de la Luju.ro.
 
Iata un fragmentul din declaratia martorului:
 
„Imi amintesc ca intr-o dimineata, in luna decembrie 2011, am plecat spre ANRP si in drum am fost rugat de Dorina Danielescu sa o preiau si pe dumneaei. Cu aceasta ocazie am constatat ca la dansa, la prima ora a dimineatii, se afla doamna Bica Alina Mihaela, care era foarte nervoasa si chiar speriata, incercand sa o convinga pe Dorina Danielescu sa convoace cat mai repede comisia.
 
Am fost rugat de Dorina Danielescu sa asist la discutie, iar in cadrul acestei discutii s-a ridicat tonul, s-au facut reprosuri si doamna Bica Alina Mihaela, la un moment dat, a avut urmatoarea remarca: ‘Cum pot eu sa ma duc la Elena si sa-i spun ca am pus o dezaxata la ANRP?’. Pe fondul acestor discutii extrem de tensionate, am incercat sa incetez aceasta discutie si sa o preiau pe Dorina Danielescu, sa mergem la serviciu, intrucat Bica Alina Mihaela, din punctul meu de vedere, incepuse sa faca presiuni”.

De asemenea, acelasi martor, a carui declaratie data la DNA a ajuns in presa, Alina Bica ar fi explicat ca ea va avea de suferit daca nu va fi convocata comisia.
 
Bica ar fi precizat ca ii vor “rupe capu’ astia”, mentionand, sustine martorul, si numele unui anume “Dorin”. Alina Bica ar fi refuzat sa spuna insa despre cine este vorba:
 
“Din acea discutie a rezultat, indirect, ca daca nu este convocata comisia cei doi, in special Bica Alina Mihaela, vor avea de suferit grav din partea altor persoane, in acest context mentionand un nume ‘DORIN’, precizand ‘Voi chiar nu intelegeti ca-mi rup capu’ astia daca nu e convocata comisia?’. Am intrebat cine anume, dar nu a vrut sa spuna”.
 
Sursa: luju.ro, psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii