Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martorul-cheie în dosarul primarului pesedist suspendat Gheorghe Nichita va "ciripi"

ro

30 May, 2015 12:34 1568 Marime text
Primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita, este acuzat de instigare la abuz în serviciu, după ce și-a urmărit fosta amantă cu polițiști. Un om cheie din dosar ar putea să schimbe total cursul dosarului. Vorbim despre fostul șef din Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a hotărât să colaboreze cu procurorii DNA. El și-a reziliat contractul cu avocatul Ionel Nechita, a cărui strategie de apărare a fost de prevalare a dreptului la tăcere, catalogat de avocat ca fiind esenţial, potrivit ziaruldeiasi.ro. Ștefan Avârvarei este indicat de procurori ca fiind autorul faptelor de abuz în serviciu, comise la instigarea edilului Nichita. Pentru colaborare, Avârvarei ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.
Fostul șef al Poliției Locale este acum reprezentat de Robert Amuntencei, care a declarat pentru ziarul citat că "Avocatul este obligat şi dator să apere şi să reprezinte interesele clientului, şi nu a altor persoane. Am fost plătit în baza unui contract de asistenţă juridică de către client şi nu de către alte persoane pentru a-l supraveghea pe inculpat să nu dea declaraţii. Nu ştiu ce înseamnă ”sifon”, însă am auzit acest cuvânt pe la penitenciar". Amuntencei a făcut afirmația despre "sifon", după ce Ionel Nechita a anunțat că a încheiat colaborarea cu Ștefan Avărvarei pentru că "avocatul nu este maşină de sifoane".
Fostul șef al Poliției Locale din Iași ar fi declarat în fața anchetatorilor că ar fi fost constrâns să comită faptele de care este acuzat. Potrivit sursei citate, el ar fi indicat şi alte fapte de ordin penal ce ar fi fost comise de primarul-suspendat.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii