Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martin Schulz , preşedintele PE despre masacrul din Franţa „Suntem profund șocați de această crimă”

ro

07 Jan, 2015 19:06 1979 Marime text
Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor atacului terorist din Paris la publicația satirică Charlie Hebdo.

„Suntem profund șocați de această crimă atroce care este un afront adus societăţii civilizate şi condamnăm fără rezerve asemenea acte de violență. Ca europeni, nu trebuie să renunţăm niciodată la valorile care sunt atât de aproape de inimile noastre, valori pe care atacul de astăzi a încercat să le submineze: libertatea presei şi de exprimare, toleranță şi respect reciproc”, a spus președintele PE, într-un comunicat transmis redacţiei.

„E un moment de mare tristețe care cere o reacţie puternică şi demnă. Oricare ar fi părerile şi credinţele noastre religioase, trebuie să fim puternici şi uniți împotriva acestor acte de violență. Fac un apel la toți cetățenii să apărăm împreună valorile în care credem. De asemenea, le doresc o recuperare rapidă tuturor celor răniți”, a continuat Martin Schulz.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite în atacul de la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".
 
Acesat este cel mai sângeros atentat comis la Paris în ultimii 40 de ani.

Sursa foto: monitorulcj.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii