Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marko Bela – „Nu susţinem votul prin corespondenţă”

ro

09 Oct, 2015 12:13 1256 Marime text
 
Potrivit senatorului UDMR, Marko Bela, votul prin corespondenţă ar crea inegalităţi între românii din străinătate şi cei din ţară, a declarat la el la rfi.ro.
 
Marko Bela crede că formaţiunea sa politică nu ar putea vota o astfel de lege, mai ales în lipsa unor „dezbateri serioase”.
 
„Nu susţinem votul prin corespondenţă. Eu cred că votul prin corespondenţă ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat şi probabil că nu vom reuşi să le rezolvăm. S-a mai spus acest lucru că de fapt creşte riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu mă refer la un astfel de pericol, pentru că dacă am avea vot prin corespondenţă, atunci am fi obligaţi să eliminăm aceste riscuri. Pur şi simplu, s-ar crea o inegalitate şi anume în cazul celor care trăiesc în străinătate ar exista o facilitare a votului, în timp ce cei din ţară n-ar avea o astfel de facilitate”, a declarant Marko Bela.
 
Întrebat ce soluţii vede pentru românii din străinătate, senatorul UDMR a răspuns: „Cât mai multe centre de vot, cât mai multe puncte, unde cei care trăiesc în diasporă să aibă posibilitatea să voteze”, conform rfi.ro. 



Sursa foto: presalocala.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii