Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Maria, Ionuţ Tibel şi Valentin Puşcaşu Trei bărbaţi, arestaţi preventiv în cazul accidentului cu autospeciala SMURD, de la Capitol

ro

08 Sep, 2014 10:07 3744 Marime text
Poliţiştii rutieri l-au identificat şi reţinut pe bărbatul care a produs accidentul în care a fost implicată o autoutilitară SMURD, aflată în misiune.
 
În urma cercetărilor efectuate şi a probelor administrate, poliţiştii rutieri constănţeni au stabilit faptul că, accidentul de la data de 28 august a.c., ora 00.50, a fost produs de T. Ionuţ, de 34 de ani.
 
Acesta, având exerciţiul dreptului de a conduce suspendat, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din Constanţa, iar la intersecţia cu strada Mircea cel Bătrân nu a acordat prioritate de trecere unei autospeciale SMURD aflată în misiune, care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi a intrat în coliziune cu aceasta, ulterior accidentului conducătorul auto părăsind locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor.
 
În urma anchetei efectuate, poliţiştii au mai stabilit faptul că, T. Ionuţ, în perioada 28.08.2014-02.09.2014, prin corupere (prin oferirea sumei de 500 de Euro) şi cu ajutorul lui P. Valentin, de 36 de ani, l-a determinat pe M. Marius-Petrişor, de 28 de ani, să se prezinte la Poliţie şi să dea declaraţii mincinoase, susţinând că ar fi autorul accidentului prezentat anterior.
 
Astfel, în baza probelor administrate, la data de 6.09.2014, poliţiştii rutieri l-au prezentat pe M. Marius-Petrişor Judecătoriei Constanţa, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
 
De asemenea, la data de 7.08.2014, ora 00.30, oamenii legii i-au reţinut pe bază de ordonanţă pe T. Ionuţ şi pe P. Valentin, în aceiaşi zi aceştia fiind prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa dispunând arestarea preventivă a celor doi. 
 
Iată şi comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa legat de acest dosar
 
La data de 05.09.2014,  Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul MARIA MARIUS-PETRIŞOR cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului.
În fapt, în sarcina inculpatului MARIA MARIUS-PETRIŞOR s-a reţinut că în data de 02.09.2014, s-a prezentat la Serviciul Rutier Constanţa unde s-a autodenunţat în mod mincinos ca fiind autorul accidentului produs la data de 28.08.2014, orele 00.50, pe b-dul Mamaia la intersecţia cu str. Mircea cel Bătrân, al cărui autor a abandonat autoturismul, accident în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a trei membri aparţinând unui echipaj SMURD, faptă prin care a urmărit zădărnicirea cercetărilor efectuate în cauza penală privind accidentul şi ajutorarea autorului accidentului în scopul împiedicării tragerii la răspundere a acestuia pentru săvârşirea cel puţin a infracţiunii de părăsire a locului accidentului.
De asemenea, la data de 07.09.2014, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive şi faţă de inculpaţii TIBEL IONUŢ şi PUŞCAŞU VALENTIN, primul cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor, iar cel de-al doilea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi favorizarea infractorului.
În fapt, în sarcina inculpatului TIBEL IONUŢ s-a reţinut că în data de 28.08.2014, în jurul orei 00.50, având exerciţiul dreptului de a conduce autovehicule suspendat, a condus autoturismul marca AUDI A8 cu nr. de înmatriculare CT-75-KXK pe b-dul Mamaia, iar la intersecţia cu str. Mircea cel Bătrân nu a acordat prioritate de trecere autospecialei SMURD cu nr. de înmatriculare MAI 35346 care se deplasa în misiune având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a trei membri aparţinând echipajului SMURD care au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Imediat după producerea accidentului, inculpatul TIBEL IONUŢ a părăsit locul faptei, abandonând autoturismul.
În perioada 28.08.2014-02.09.2014, prin corupere, respectiv prin oferirea sumei de 500 euro, l-a determinat pe inculpatul MARIA MARIUS-PETRIŞOR să se prezinte la poliţie şi să dea declaraţii mincinoase în sensul că el este autorul accidentului produs la data de 28.08.2014.
În aceeaşi perioadă de timp, în baza unei înţelegeri cu inculpatul TIBEL IONUŢ, inculpatul PUŞCAŞU VALENTIN l-a ajutat pe acesta să îngreuneze cercetările ce se efectuau în cauza privind accidentul de circulaţie produs la data de 28.08.2014, asigurând deplasarea şi prezentarea la organele de poliţie a inculpatului MARIA MARIUS-PETRIŞOR, cunoscând că prin corupere acesta din urmă a fost determinat să se autodenunţe în mod mincinos ca fiind autorul accidentului susmenţionat. Totodată, inculpatul PUŞCAŞU VALENTIN, alături de inculpatul TIBEL IONUŢ, l-a determinat pe inculpatul MARIA MARIUS-PETRIŞOR să dea declaraţii mincinoase, indicându-i în mod explicit ce anume să declare, încurajându-l să îşi menţină denunţul mincinos şi garantându-i că nu va avea de suferit de pe urma acestuia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii