Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Horia Țuțuianu, prezent la Bruxelles în cadrul ceremoniei de semnare a Alianței pentru Coeziune

ro

01 Feb, 2018 16:14 1981 Marime text
În perioada 31 ianuarie – 01 februarie 2018, Marius Horia Țuțuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta a participat, la Bruxelles, la cea de-a 127-a sesiune plenara a Comitetului European al Regiunilor. Ca si membru titular al Comitetului European al Regiunilor din partea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, presedintele CJC a fost desemnat sa reprezinte UNCJR la ceremonia de semnare a Aliantei pentru Coeziune.

Alianta pentru Coeziune este o coalitie a tuturor entitatilor (guverne nationale, regionale, locale, IMM-uri, ONG-uri, scoli, universitati, organizatii, etc) ce sustin faptul ca politica de coeziune a UE ar trebui sa reprezinte un pilon al viitorului UE. Alianta a fost creata prin cooperare, intre principalele asociatii europene ale oraselor si regiunilor si Comitetul European al Regiunilor. Obiectivul Aliantei pentru Coeziune este de a transmite un mesaj clar factorilor de decizie institutionali cu privire la importanta asigurarii unei politici de coeziune puternica pentru toate regiunile dupa 2020 si pozitia cheie pe care politica de coeziune trebuie sa o ocupe in viitorul Uniunii Europene.

“Prin semnarea acestei declaratii se vor crea premisele unei mai bune colaborari intre reguni, orase, municipii si va creste cooperarea cu sectorul privat, institutiile din domeniul cunoasterii si partenerii sociali la nivel national. Sunt sigur ca aceasta politica de coeziune va stimula crearea de noi locuri de munca, cresterea economica durabila si o infrastructura moderna” a declarat Marius Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

           
Ceremonia de semnare a Aliantei pentru Coeziune a avut loc la Parlamentul European, cu participarea domnului Karl-Heinz Lambertz, Presedinte al Comitetului Europen al Regiunilor si a reprezentantilor fiecarei asociatii din delegatie ce au sustinut crearea acestei Aliante.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii