Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii militari români participă la exercițiul multinațional ARIADNE 19, organizat de Forțele Navale Elene pe Marea Mediterană

ro

11 Mar, 2019 09:04 2232 Marime text
Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu” participă, în perioada 10-25 martie, la Exercițiul multinațional ARIADNE 19, organizat de Forțele Navale Elene. Nava a plecat din portul Constanța duminică, 10 martie, luând cap-compas portul Souda din Insula Creta, Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Franței, Germaniei, Greciei, Italiei și Spaniei.
   
Potrivit Forțelor Navale Române, exercițiul este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante. Prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană, România demonstrează faptul că este un partener credibil și  un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic al NATO.
   
Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu” este comandată de către căpitan-comandorul Rogers CASIAN și are un echipaj de 57 militari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii