Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinar roman de pe o nava capturata de pirati, in pericol de moarte

ro

27 Feb, 2010 03:47 1482 Marime text
Marinarul român îmbarcat pe nava Rim care a fost capturată de piraţii somalezi, în Oceanul Indian, în 2 februarie, şi-a anunţat telefonic prietena că piraţii ameninţă că îl vor ucide vineri noapte dacă răscumpărarea pe care au cerut-o pentru a elibera nava nu va fi plătită.

Prietena marinarului Virgil Teofil Creţu cere intervenţia urgentă a autorităţilor române pentru salvarea vieţii acestuia.

Mariana Andrei susţine că a primit, în cursul zilei de vineri, un telefon de la prietenul său, care i-a spus că piraţii ameninţă că vor începe să ucidă marinarii luaţi ostatici dacă nu vor primi banii pe care îi cer pentru eliberarea navei.

"Mi-a telefonat de pe telefonul piraţilor (îi auzeam vorbind în arabă) şi mi-a spus că aceştia ameninţă că îi vor ucide în această noapte dacă nu vor primi răscumpărarea. Din câte am înţeles de la el, răscumpărarea cerută de către piraţi este mai mare decât ar valora nava, iar din acest motiv armatorul, un libanez pe nume Rami, refuză să dea bani piraţilor", a susţinut Mariana Andrei, prietena lui Virgil Teofil Creţu, marinarul român de pe nava NV Rim.

Femeia a cerut autorităţilor române să se implice şi să încerce eliberarea marinarului, precizând că, până în prezent, niciun oficial nu ar fi luat legătura cu familia acestuia.

Contactat telefonic, tatăl marinarului Virgil Teofil Creţu a fost rezervat în declaraţii.

Sursa: mediafax

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii