Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marieta Safta, eliberată la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

ro

22 Oct, 2018 18:16 2738 Marime text
Marieta Safta a fost eliberată, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, scrie Agerpres.ro. 

Decizia a fost emisă de premier în 15 octombrie, fiind publicată luni în Monitorul Oficial.

Pe 15 octombrie, Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, după cum au precizat, la momentul respectiv, pentru AGERPRES, surse din MJ.

Motivul demisiei ar fi faptul că, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, aceasta s-ar fi aflat în afara legii, ea fiind detaşată la minister de la Curtea Constituţională.

Guvernul a adoptat pe 15 octombrie o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

"Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a Justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", precizat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la finalul şedinţei de guvern din 15 octombrie.


Sursa foto: Facebook/ Marieta Safta 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii