Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Ghena, președintele CSM, sesizează Inspecția Judiciară la solicitarea DNA

ro

17 Jan, 2017 15:43 2288 Marime text
La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, judecătoarea Mariana Ghena, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat, astăzi, Inspecţia Judiciară.
 
Inspecţia Judiciară a fost sesizată în temeiul art. 30 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură afirmaţiile prezentate de postul de televiziune România TV în data de 13 ianuarie 2017, în cadrul emisiunii “Ora de vârf”, precum şi informaţiile prezentate de acelaşi post de televiziune în data de 16 ianuarie 2017, au adus atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.
 
Reamintim că, potrivit dispoziţiilor legale,  Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraţilor împotriva oricăror acte de natură să aducă atingere independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a acestora.

Mariana Ghena este fost judecător din Curtea de Apel Constanța și fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, Ea a judecat - până să plece la CSM - dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii