Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu militeaza pentru stoparea violenţei împotriva femeii

ro

24 Nov, 2010 21:40 1116 Marime text
Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor a fost marcată, astăzi, printr-o conferinţa organizată la Palatul Parlamentului, de deputatul Maria Stavrositu, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Mesajul public transmis cu această ocazia vine ca o completare a implicării sale în Campania Consiliului Europei pentru combaterea violenţei împotriva femeilor.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, ONG-urilor, printre care Sulfina Barbu - preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sandra Pralong - reprezentant United Nations Population Fund (UNFPA), Maria Grapini - preşedintele Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România, Cristina Pocora - preşedintele Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Camera Deputaţilor.

Deputatul PDL a susţinut necesitatea implicării mai active a autorităţilor locale şi regionale în prevenirea şi combaterea violenţei fizice, sexuale sau psihologice asupra femeilor. Factorii de decizie ar trebui să demareze campanii de conştientizare şi de informare a opiniei publice în legătură cu drepturile femeilor în comunităţile din care acestea fac parte. „Amplitudinea acestui fenomen la nivel mondial este relevată de statistici dramatice. Numeroase studii arată că violenţa ucide mai multe tinere decât cancerul, afectează o treime din femeile de pe glob şi, de cele mai multe ori, lasă urme adânci, pe viaţă", a atras atenţia reprezentantul României în Campania Consiliului Europei pentru combaterea violenţei împotriva femeilor, Maria Stavrositu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii