Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Grapini pleacă din PC, nu fără să-l pună la zid pe Daniel Constantin

ro

16 Jun, 2015 14:00 2016 Marime text
Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreşedinte al PC şi preşedinte al filialei Timiş, îşi anunţă despărţirea de partidul condus de Daniel Constantin. Într-o scrisoare deschisă extrem de dură, Grapini îl acuză pe ministrul Agriculturii că i-a furat partidul lui Dan Voiculescu doar pentru a-l desfiinţa prin fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu. Ea dă de înţeles că va susţine în continuare doctrina umanistă, din afara partidului condus de Daniel Constantin, ceea ce ar putea însemna că aceasta se va alătura Partidul Puterii Umaniste social-liberal.
Cred că cei mai dezamăgiţi sunt umaniştii, cei care din 1991 au muncit şi au pus bazele Partidului Umanist şi au continuat în Partidul Conservator. A fi umanist înseamnă să respecţi oamenii, să-i respecţi pe cei care ţi-au întins o mână şi să nu-i loveşti atunci când nu se pot apăra. A fi umanist înseamnă să răspunzi la solicitările oamenilor, să încerci să-i ajuţi.
Voiam să transmit în cadrul Congresului, un ultim mesaj: nu sunt un om laş, nu mi-e teamă decât de Dumnezeu ! Nu pot să particip la proiectul de desfiinţare a PC, a spiritului şi doctrinei acestuia! Voiam să spun umaniştilor, conservatorilor că, nu eu plec din partid, ci dumneavoastră. Desfiinţaţi un partid pe care l-aţi primit de-a gata! Aş fi vrut să fiu prezentă la ultimul Congres al PC, să spun că nu aţi făcut nicio activitate politică de un an de zile în numele partidului, aţi fugit de sigla PC, nu aţi vrut să vă mai asociaţi numele cu PC.”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii