Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri nedeclarate descoperite de poliţişti

ro

12 Mar, 2013 21:13 1316 Marime text
Peste 1.800 de articole nedeclarate au fost descoperite de poliţiştii din cadrul S.P.T.M. Constanţa, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea.

Astăzi, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în timpul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container, sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, la data de 2 martie a.c., având ca destinatar o societate comercială din municipiul Bucureşti.

În urma controlului, s-a constatat că în interior se aflau mărfuri în plus faţă de cele declarate cu ocazia solicitării importului, respectiv: 1.440 de roţi din plastic pentru mobilier, 480 de cuiere din plastic, 18.432 cleşti din plastic pentru rufe, 240 caserole din plastic şi 772 recipiente din plastic pentru condimente.

Mărfurile, având o valoare de piaţă estimată de 12.900 de lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006 ( Codul Vamal).

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii