Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:00 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă parfumată, confiscată de poliţiştii de frontieră constănțeni

ro

19 Dec, 2014 10:25 1540 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Mii de parfumuri şi peste o sută de seturi cu jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 3.300 de parfumuri şi 120 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 342.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 18.12.2014, în intervalul orar 10.30 – 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului primului container au fost identificate 3.300 de parfumuri, iar în cel de-al doilea au fost descoperite 120 de jucării pentru copii (seturi păpuşi), toată marfa fiind susceptibilă a fi contrafăcută.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi evaluată la aproximativ 342.000 lei dacă ar fi fost comercializată la preţul produselor originale, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 49 de ani, respectiv unul chinez, în vârstă de 47 ani, domiciliaţi în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii