Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă în valoare de aproximativ 200.000 lei, confiscată în Portul Constanţa

ro

18 May, 2016 10:37 1066 Marime text
Ieri, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, Direcţia de Poliţie Transporturi - I.G.P.R., acţionând în baza planului de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din direcţia China, încărcat cu materiale textile, despre care deţineau date şi informaţii că în interiorul acestuia se află mărfuri în plus faţă de cele declarate la Autoritatea Vamală.
 
În urma controlului fizic total au fost identificate 681 de role de diferite lungimi, însumând 21.880 ml de ţesătură din fibră discontinuă din poliester, care nu se regăseau în declaraţia vamală de import.
 
Mărfurile în cauză, având o valoare de piaţă estimată la 196.920 lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal de către lucrătorii Biroului de Poliţie T.N. Constanţa, efectuându-se cercetări faţă de reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii constănţeni pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii