Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Neagră, înarmată până în dinţi! Rusia investeşte enorm în flota de război, ca răspuns la consolidarea flancului estic al NATO

ro

09 Dec, 2014 15:53 2312 Marime text
În ciuda recesiunii economice accentuate, Rusia va crește cheltuielile militare cu 30 la sută anul viitor şi va atinge un record post era sovietică de 3.300 de miliarde de ruble (62 miliarde dolari), în numerar, care vor fi folosite pentru a cumpăra mai multe aeronave, submarine, rachete și arme, scrie The Moscow Times. Creșterea vine pe fondul crizei din Ucraina şi în contextul reizbucnirii războiului rece, consideră sursa citată. 
 
Astfel, 2015 pare a fi un an de creștere amețitoare a capacității militare a Rusiei, continuă analiza jurnaliştilor de la Moscow Times. Reînarmarea Rusiei a început în 2011. De atunci, modernizarea armatei a progresat cu 16 la sută, potrivit agenției de știri RIA Novosti. Iar ţinta până la sfârșitul anului viitor este de 30 la sută.
 
Flota de la Marea Neagră, capabilă să poarte un război mondial!
 
Unul dintre marii câștigători la cheltuieli militare este marina rusă, în special Flota Mării Negre. Rusia a investit foarte mult în forțele sale de aici, arată jurnaliştii de la The Moscow Times.
 
Până la sfârșitul anului 2015, Flota rusească de la Marea Neagră va fi dotată cu o fregată nouă, două submarine noi de clasa Kilo, super-silenţioase şi câteva corvete purtătoare de rachete.
 
Iar până în 2016, șase noi fregate de clasa Grigorovich şi tot atâtea submarine Kilo vor intra în dotarea flotei de război a Rusiei la Marea Neagră.
 
Moscova îşi consolidează prezența în Marea Neagră ca răspuns la întărirea flancului de est al NATO, dar şi pentru facilitarea accesului navelor ruseşti către Marea Mediterană, mai arată analiza citată.

Sursa: themoscowtimes.ro
Sursa foto: resboiu.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii