Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare atenție la coşurile de fum şi mijloacele de încălzire

ro

30 Oct, 2015 09:58 651 Marime text
 
Statistica din ultimii ani arată că la nivelul județului Constanţa, premergător și pe timpul sezonului rece, se manifestă o tendință de creștere a  numărului de incendii la gospodăriile cetățenești generate de coșurile de fum defecte sau necurățate, de mijloace de încălzire  improvizate sau nesupravegheate.
 
De la începutul anului şi până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constaţa a intervenit pentru stingerea a 37 incendii care au avut cauză probabilă coșul de fum defect sau necurățat.
 
Din păcate, asemenea incendii se pot solda cu victime și pagube materiale importante.
 
Pentru înlăturarea pericolului de incendiu în lunile reci ale anului, reprezentanții Inspectoratului de Urgență „Dobrogea” Constanța recomandă respectarea următoarelor măsuri specifice:
 
„Verificaţi sobele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să aprindă materialele combustibile din apropiere.
Amplasaţi în faţa uşiţelor sobelor o cutie metalică sau o foaie de tablă, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului.
Evacuaţi periodic cenuşa din sobă într-un loc amenajat în acest scop.
Nu aprindeţi focul cu benzină sau alte lichide inflamabile şi nu folosiţi în sobă lemne lungi, care nu permit închiderea uşii.
Se interzice: depozitarea materialelor combustibile deasupra sobelor; uscarea hainelor sau a altor materiale combustibile pe sobe ori în imediata apropiere a acestora; folosirea sobelor cu uşi defecte; lăsarea sobelor în funcţiune fără supraveghere ori în grija copiilor.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii