Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:01 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Seminarul „Cooperare în Industria de Apărare” s-a încheiat

ro

08 Dec, 2016 21:45 596 Marime text
La Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti s-a desfășurat, ieri și astăzi, seminarul „Cooperare în Industria de Apărare”, eveniment organizat sub egida comitetului tehnic de cooperare dintre România și Israel.
 
Manifestarea și-a propus să creeze cadrul informațional care să ducă la o dezvoltare a industriei autohtone din sectorul apărării, fie ea privată sau de stat, prin inițierea unor proiecte comune între operatori economici români și israelieni. Pe parcursul celor două zile s-au făcut prezentări care au avut ca subiecte avioanele fără pilot, radarele tactice, sistemele de management al luptei și apărarea cibernetică.
 
Prezent la eveniment, generalul-maior dr. ing. Cătălin-Adrian Moraru, locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente, care gestionează comitetul tehnic din partea Ministerului Apărării Naționale, a transmis participanților că prin intermediul acestui seminar s-a urmărit dezvoltarea cooperării, la nivelul industriei de apărare, dintre România și Israel.
 
Finalitatea acestui proiect de cooperare, bazat  pe experiența  companiilor israeliene și  nivelul ridicat al legăturii dintre acestea și armata israeliană, ar trebui să ofere Armatei României sisteme de armament moderne și capabile produse în România.
 
Agenda seminarului a cuprins și o prezentare a  situației geopolitice a Israelului, susținută de Paul Friedberg, directorul-adjunct principal al SIBAT (Directoratul pentru cooperare internațională în domeniul apărării din ministerul israelian al apărării), care a subliniat nevoile operaționale ale armatei israeliene și a evidențiat capacitățile industriei de apărare a acestui stat.
 
De asemenea, pe parcursul seminarului au avut loc și întâlniri bilaterale între operatori economici români și israelieni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii