Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Se va inaugura monumentul artiștilor muzicii românești

ro

28 Jun, 2019 19:13 1299 Marime text

Ceremonia de inaugurare a Ansamblului Memorial „Monumentul artiștilor muzicii românești”, situat la intrarea în sediul Inspectoratului General al Muzicilor Militare din Blvd. Iuliu Maniu, nr. 13, va avea loc luni, 1 iulie, începând cu orele 11.30.

La eveniment au fost invitați să participe personalități militare și civile ale vieții culturale, artiști ai muzicii românești, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Armata României, colaboratori și parteneri, iubitori ai fenomenului muzical românesc, precizează reprezentanții MApN printr-un comunicat de presă.

În programul activității sunt prevăzute dezvelirea monumentului, o slujbă de sacralizare a ansamblului memorial, depunerea unei coroane de flori, alocuțiuni și lansarea Cărții Monumentului Artiștilor Muzicii Românești.

Despre monument

Actul de naștere al Monumentului Artiștilor Muzicii Românești, certificat de ceremonia care va avea loc de Ziua Muzicilor Militare – 1 iulie, când se sărbătoresc și 188 de ani de la înființarea muzicilor militare moderne, reprezintă o adevărată sărbătoare a muzicii și culturii naționale, iar această efigie menită să poarte peste vremuri tradițiile și gloria cântecului românesc va rămâne un reper important pe harta culturală a Capitalei și a României.

Activitatea a fost prefațată de ceremonia de sfințire a locului de amplasare și a așezării unui hrisov la temelia monumentului, din 4 iunie a.c., la care au participat personalități ale muzicii și vieții culturale românești.

Monumentul a fost ridicat din inițiativa comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, generalul-locotenent dr. Cătălin Zisu, și realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, col. (r) Valentin Tănase, împreună cu un colectiv de artiști ai studioului.

Edificiul este dedicat recunoașterii și prețuirii valorii artiștilor, reprezentanți de seamă ai scenei muzicale românești, oameni apreciați și iubiți de publicul de toate vârstele, precum şi evocării marilor artiști, personalități ale muzicii ușoare, pop, folclorice și culte, compozitori, dirijori, interpreți, prezentatori, textieri, instrumentiști.
Inițiativa se încadrează în proiectul cultural „ARMATA PREȚUIEȘTE ARTIȘTII”, derulat de Instituțiile de Cultură din Armata României, începând cu anul 2010, și constituie un gest de apreciere, respect, prețuire şi recunoştinţă din partea Armatei României și a țării pentru cei care au pus piatra de temelie a artei muzicale românești din toate timpurile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii