Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, la Palatul Snagov lângă București

ro

11 Oct, 2018 16:25 2065 Marime text
Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx18, s-a desfășurat în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov lângă București.

La eveniment au participat peste 90 de entități din mediul public, privat și academic, reunind peste 300 de experți în securitate cibernetică.

CyDEx18 a fost organizat de SRI prin intermediul Centrului Național Cyberint, în parteneriat cu MApN, MAI , MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO și cu sprijinul Universității Politehnica din București.

La exerciţiu au participat și structuri specializate ale Armatei României (din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Aeriene, Statului Major al Forţelor Navale, Agenţiei pentru Sisteme şi Servicii Informatice Militare şi Comandamentului Logistic Întrunit), care au exersat capacitatea de apărare în domeniul securității cibernetice și mecanismele de intervenție rapidă în cazul unor amenințări la adresa infrastructurilor critice IT&C relevante pentru securitatea națională.

CyDEx18 este singurul exercițiu național de tip hands-on (axat pe componenta practică), particularitate ce îi conferă un grad ridicat de complexitate și un nivel avansat de realism. Simulările complexe s-au derulat într-un poligon de securitate cibernetică creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii SRI ce activează în Centrului National Cyberint.
 
Față de ediția din 2017, anul acesta au existat mai multe scenarii, cu un grad ridicat de realism, propuse atât de entități din mediul public cât și din cel privat: SRI, SPP, MapN, CERT-RO, UNICREDIT și ENEVO GROUP. Scenariile au provocat jucătorii să descopere și să analizeze aplicații malware cu un grad ridicat de complexitate și să investigheze diverse tipuri de atacuri simulate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii