Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manualele digitale SIVECO, retrase din şcoli

ro

27 Mar, 2015 12:23 2135 Marime text
Manualele digitale vor fi, cel mai probabil, retrase din şcoli, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, anularea contractului dintre Siveco-Litera şi Ministerul Educaţiei, informează ziare.com.
 
Astfel, magistraţii au admis în parte contestaţia formulată de o altă firma care a participat la licitaţia de atribuire a contractului, concluzionând că nu s-au îndeplinit procedurile necesare, informează Realitatea TV.
 
Totul a început în 2013, când ministrul de atunci, Remus Pricopie, anunţă că elevii vor învaţă şi după manuale digitale. În primăvară lui 2014, chiar în sâmbătă de înainte de Înviere, la ora 01:30, Ministerul a demarat licitaţia.
 
Pe 4 august au fost anunţaţi câştigătorii - CD Press SRL şi Siveco. Peste 11 edituri au contestat rezultatul la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
 
Ministrul Educaţiei şi editorii de manuale digitale, dispută pe drepturile de autor.
 
Ulterior, Federaţia Editorilor din România a depus inclusiv la DNA sesizări privind "vicierea rezulatelor licitaţiei şi pentru suspiciunea că dincolo de această licitaţie există interese mult mai mari".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ciolpani 27 Mar, 2015 12:35 Si cine intra la bulau pentru debandada asta ? 6 luni de zile procesul de invatare a fost viciat de fanteziile firmelor de IT din Romania. E interesant de aflat cine trebuia sa vanda tabletele ? Cumva era pregatita o firma romaneasca ?