Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestaţii de amploare la Kiev. Peste 100 de răniţi în capitala Ucrainei, unde se scandează „revoluţie”

ro

02 Dec, 2013 13:55 982 Marime text
UPDATE: Aproximativ 40 de jurnalişti au fost răniţi în ultimele zile, în timpul protestelor de la Kiev. Printre jurnaliştii răniţi se află şi corespondenţi ai punlicaţiei The New York Times şi AFP, conform kyivpost.com.
Protestatarii au pornit în marş, luni dimineaţă, la ora şase, spre clădirea Guvernului, pentru a cere demisia reprezentanţilor statului, raportează agenţia de ştiri Interfax-Ucraina. Înainte de începerea marşului, Yuriy Lutsenko, unul dintre liderii opoziţiei, a reamintit oamenilor să rămână calmi şi să nu instige la violenţă.
"Vom rămâne până când (Guvernul) demisionează", a scris Oleksandr Turchynov pe site-ul partidului pe care îl conduce.
Potrivit KyivPost, aproximativ 5.000 de persoane sunt, în continuare, pe străzile din centrului Kievului, iar peste 1.000 protestează la Guvern.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a îndemnat duminică toate părţile "să se abţină să recurgă la violenţă şi la forţă" în Ucraina, în urma unor confruntări, în cursul unei manifestaţii, soldate cu peste 100 de răniţi în capitală.

Cei peste 100.000 de protestatarii din Kiev au preluat controlul primăriei şi negociază cu autorităţile.

O reuniune de urgenţă între preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, şi colaboratorii săi apropiaţi are loc duminică, în afara capitalei, având ca obiectiv analizarea posibilităţii de a decreta starea de urgenţă din cauza amplelor proteste proeuropene şi antiguvernamentale care au loc în Kiev, anunţă EFE din surse guvernamentale.
"Este foarte probabil ca de mâine să se instituie starea de urgenţă, dar nu s-a luat încă o decizie", a relatat postul RBK-Ukraini.

Ucraina fierbe. Duminică s-au strâns la Kiev peste 100.000 de oameni care cer oficialităţilor semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, transmit agenţiile Reuters şi AP. Aceasta este cea mai mare manifestaţie de la revoluţia portocalie, din 2004, în Ucraina.
Sursa: România liberă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii