Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestaţie în apropierea Ateneului Român, sub sloganul ''Vrem Europa, nu dictatură''

ro

10 Jan, 2019 20:46 1614 Marime text
Câteva sute de persoane manifestează joi seară în apropierea Ateneului Român, unde se desfăşoară ceremonia oficială de inaugurare a preşedinţiei române la Consiliul UE, eveniment la care participă lideri europeni, scrie agerpres.ro. 

Manifestanţii scandează lozinci pro Europa, dar îşi manifestă nemulţumirea şi faţă de Guvernul de la Bucureşti.

Aceştia poartă steagurile României şi UE şi afişează pancarte cu mesajele ''Suntem cu voi, Europa!, ''România, fără graţiere''.

Printre manifestanţi s-a aflat şi fostul premier Dacian Cioloş. El a criticat absenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de la evenimentul care se desfăşoară la Ateneul Român, considerând-o o "lipsă de respect faţă de români''.

"Domnul Dragnea nu e împrăştiat, e ascuns pe undeva. E o lipsa de respect faţă de români în primul rând, pentru că din câte ştiu eu din ultimele sondaje peste 70% dintre români, 80% consideră că locul României este în Uniunea Europeană şi apreciază faptul că România e în Uniunea Europeană, şi măcar din respect pentru români, pentru că acolo sunt o mare parte dintre alegătorii dânsului sau alegătorii potenţiali ai dânsului, ar trebui să fie aici, pentru că asta nu are de-a face nimic cu părerea dânsului despre Uniunea Europeană, ci are de-a face cu respectul pentru românii care astăzi îşi asumă o responsabilitate mare în faţa concetăţenilor din Uniunea Europeană", a declarat presei Cioloş.

La manifestaţie sunt prezenţi şi fostul ministru Vlad Voiculescu şi actriţa Oana Pellea.

Până acum nu au fost înregistrate incidente.

Jandarmii asigură ordinea în zonă.

Protestul anunţat pe reţelele de socializare se desfăşoară sub sloganul ''Vrem Europa, nu dictatură''. El a fost anunţat de organizaţiile Rezistenţa, Corupţia Ucide, Declic şi Iniţiativa România. Manifestaţia are loc pe timpul desfăşurării ceremoniei de inaugurare a preşedinţiei României la Consiliul UE, care se desfăşoară la Ateneul Român. 

Sursa foto: agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii