Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări culturale la Penitenciarul Poarta Albă, de Paşte

ro

20 Apr, 2011 19:33 955 Marime text

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, conducerea Penitenciarului Poarta Albă organizează la iniţiativa cadrelor Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, activităţi culturale - educative şi religioase, cu participarea persoanelor private de libertate aflate în detenţie în Penitenciarul Poarta Albă şi secţia exterioară Valu lui Traian.

Manifestările au fost programate să se desfăşoare astfel:

- 18.04.2011 - expoziţie de obiecte decorative cu specific pascal, respectiv ouă vopsite şi felicitări, confecţionate de persoane private de libertate, expuse în incinta clădirii administrative a penitenciarului. Activitatea s-a desfăşurat cu concursul reprezentanţilor Fundaţiei "Stânca Veacurilor".

- 19.04.2011 - vizită la Centru Social Poarta Albă, unde au fost donate 68 kg. pâine, din raţia zilnică de pâine a 136 persoane private de libertate, cu consimţământul acestora, în spiritul sărbătorilor Pascale şi pentru întrajutorarea persoanelor vârstnice aflate în acestă instituţie.

- 19.04.2011 - ora 12.00, Sf. Liturghie săvârşită de I.P.S. Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, cu participarea deţinuţilor din secţia exterioară Valu lui Traian.

- 19 - 20.04.2011 - evenimentul intitulat "Expoziţie de Sănătate", adresat tuturor cadrelor din Penitenciarul Poarta Albă, la iniţiativa "Serviciului Umanitar pentru Penitenciare" în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, constând în investigaţii medicale gratuite acordate participanţilor, degustări de preparate vegetariene şi vizitarea unui stand de carte.

23.04.2011 - ora 9.00, Sf. Liturghie săvârşită de I.P.S. Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, cu participarea deţinuţilor din mai multe secţii de detenţie, în lăcaşul de cult situat în incinta Penitenciarului Poarta Albă. Evenimentul va fi transmis ulterior prin reţeaua TV cu circuit închis, pentru a fi vizionat de toţi deţinuţii aflaţi în custodie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii